h1

Elena Armenescu : ” Soarele „

aprilie 27, 2007

Acum cand Soarele a inceput din nou (pentru a cata oara?) sa-si inalte orbita arcului de cerc vizibila din locul care noua ne-a fost harazit sa vedem prima oara lumina, este momentul optim unui bilant, unei sinteze.

El (Soarele) este martor al trecutului nostru indepartat si apropiat care ne framanta, care nu ne da pace noua, din nefericire prea putini, dar suficienti -daca am fi uniti si ne-am implica – in mod public, incat gandurile noastre sa devina cuvinte rostite pentru milioane de oameni, auzite, intelese si acceptate de ei in asa fel incat sa ne urmeze in fapta.

Calea tacerii este rezervata unui grup regal si o exersam fiecare dintre noi, perioade mai lungi sau mai scurte, intrerupte de obligatiile inerente vietii si chiar de implicarea de care aminteam.

Binecuvantata este tacerea si ostracizarea gandurilor in colturile intunecate ale mintii, in pivnitele subconstientului, lasand armonia gandului bun si a imaginilor sacre sa ne colinde, sa ne induca acea traire interioara haruita cautatorilor de Adevar si Dreptate.

In teritoriul Adevarului se afla si trecutul nostru indepartat, radacinile noastre de vreri si aspiratii, de dorinta nestramutarii si totodata a stramutarii in spatii celeste, urmand necunoscutele cai destinate noua muritorilor/nemuritori.

Este stiut si dovedit in anii din urma cand oamenii acestor locuri (romanii) au impanzit pamantul, ca ei au plecat dar au luat cu ei, in inima si gandurile lor: meleagurile pe care s-au nascut, gradina bunicilor, basmele ascultate in copilarie, intamplarile, colindul adevarat cand s-au alaturat unei cete de copii si mergeau din casa in casa, oprindu-se sub ferestre si strigand:

-Buna dimineata la Mos Ajun…

Copil fiind fiecare credeam in ceea ce ne spuneau Parintii si Bunicii .

Acum, la varsta maturitatii, dupa ce am parcurs paginile de aur ale inteleptilor omenirii pe care ii consideram Parinti si Modele de urmat, suna ceasul care ne cheama pe fiecare dupa puterile si darurile sale la Fapta.

` Iata, vremurile noi de acum ne ofera timp si spatiu potrivit pentru a ne dovedi noi jarul ce reaprinde focul la lumina caruia sa se redescopere neamul care a dainuit milenii, sa-si recapete demnitatea si tinerii sa fie mandri de inaintasii lor.

Cred ca fiecare om cu energia lui fizica dar mai ales cu cea mentala inseamna mult pentru>>>continuarea aici>>>

Reclame