h1

IPOTEZE – Bart D. Ehrman: “Daci şi creştini ”

aprilie 27, 2007

din vol.„Rastalmacindu-l pe Iisus Hristos – Povestea din spatele celor care au modificat Biblia si de ce anume” ( 2005 )

„Legenda lui Zalmoxis se regãseste aidoma în ceea scrie Noul Testament despre Iisus Hristos. Oare, sã fie doar o simplã coincidentã? Greu de admis, date fiind dovezile din ce în ce mai multe (desi s-a încercat mereu ascunderea lor de-a lungul mileniilor!) care atestã cã, într-adevãr, Cartea Sfântã a daco-geþilor a fost furatã si adaptatã noilor conditii de cãtre cei interesati (spre ghinionul lor, cu greseli si chiar contraziceri evidente, ce ridicã prin ele însele multe semne de întrebare).”

___________________________

Bart D. EHRMAN este seful departamentului de studii religioase al Universitatii Carolina de Nord din Chapel Hill. Este o autoritate in domeniul istoriei Noului Testament al incepouturilor bisericii si al vietii lui Iisus. Este autorul cartilor „Crestinatatile pierdute: Bataliile nestitute pt. Scriptura si Credinta” si „Scripturile pierdute: carti care n-au ajuns in Noul Testament”. Traieste in Durham, Carolina de Nord.>>>>>

Reclame