h1

DELIMITARI – Alexandru Nemoianu: „Gânduri la «Renaşterea Daciei» şi un Dialog cu «Neica Nimeni»?

iunie 3, 2007

Am citit ieri ceva intitulat “ Renasterea Daciei“. Nu stiam specific acest text semnat de Mircea Babes dar cele cu continut similar sunt peste tot.
Cateva lucruri.
Textul este de un tezism sfruntat. „Scoala de arheologie“ (?!) este considerata procuror, jurat si judecator, sentinta fara drept de apel. Asta venind din partea unei discipline (arheologia) eminamente speculativa si circumstantiala.
Mai mult. In „scoala de arheologie“ sunt inclusi strict cei care sustin o „anume“ teza si o „anume“ concluzie. Mircea Babes (MB) (un personaj traind intr-un cerc izilat si care are criterii si standarde fara legatura cu lumea mare si care individ, in plus, realmente sufera de un orgoliu patalogic) , cred ca nici macar nu baga de seama ca „scoala arheologica“ a fost folosita si abuzata , in fapt prostituata, de catre toate, absolut toate administratiile romanesti din , hai sa zic, 1839 incoace.
Nu ar fi nimanui de folos sa enumar nenumaratele citate trunchiate si inca si mai numeroasele ignorari deliberate ale unor pareri alternative pe care le-a facut Mircea Babes (M. B) in micul si pateticul sau pamflet. Nu are rost sa ridicam incidenta>>>>>continuarea aici>>>>>

Reclame