h1

Ioan Miclău: Pr. Dumitru Bălaşa – preot, istoric, scriitor

iulie 10, 2007

„Parintele Dumitru Balasa s-a nascut la 1 august 1911 in familia taranilor Matei(zis Marin) si Ioana Balasa din catunul Dealul Mare, comuna
Gusoieni, jud.Valcea. Arborele genealogic isi are radacini adanci in vreme si in neam, dar, deocamdata, nu-l putem reconstitui decat in parte”. (Pr.Al.Stanciulescu-Barda )
Recent de la Editura „Cuget Romanesc”- Barda, cunoscutul carturar si editor Pr. Al.Stanciulescu-Barda,a adunat intr-o Editie ingrijita cu mult suflet, scrierile istorice ale inaintasului sau Pr. Dumitru Balasa, publicandu-i astfel cartea incarcata de adevaruri istorice, adevaruri ale istoriei stravechi daco-romane, dezvaluind ceea ce altii din umbre luptau sa ascunda.
Insasi „ingrijitorul Editiei” dl Barda, indemnat de constiinta spune in Cuvantul de prefata: Dupa ce o citesti, nu poti decat sa exclami: „Intr-adevar, cine n-are batrani sa-si cumpere !”
Cartea se intituleaza: „Marele atentat al Apusului Papal impotriva independentei Daco-Romanilor” publicata in anul 2007, in Romania. Eu cred cu convingere ca multe adevaruri istorice stau inca dosite, dar nimic nu poate fi ascuns Judecatii Drepte a Celui ce a creat popoarele si limbile lor. Dumnezeu are indelunga rabdare, dar niciodata nu a lasat adevarul sa dispara. Aceasta carte a fost daruita si bibliotecii „Mihai Eminescu” din Wollongong, deci a fi la indemana cititorilor romani-australieni.
Pentru a cunoaste principalele teme istorice aduse la lumina de venerabilul carturar si cercetator istoric Pr. Dumitru Balasa, consider folositor a publica insasi cuvantul acestuia redat in scrierea de prefatare a cartii : „Dupa ce am conspectat >>>>>Ioan Miclău

Reclame