h1

D.Vochescu:,,Sǎ cǎutǎm și sǎ regǎsim Dacia”

Am citit de curand articolul Domnului Dimitrie Grama din Danemarca ,din ziarul „Neamul Romanesc”, intitulat _ „Cuvinte despre strabuni.” si am avut o revelatie: In curand vom afla cine suntem noi Romấnii si cine suntem noi Dacii.Cat timp exista romani ca Dimitrie Grama, care cunosc si se identifica cu cu neamul romanesc, strabunii nostrii Daco- Geti se vor arata in lumina lor adevarata.

Eu sunt un un batran de 78 de ani, si m-as bucura sa traiesc pana cand Dacii se vor cunoaste si vor fi mandrii de trecutul lor.Domnul Grama spune ca romanii trebuie sa aiba initiativa in studierea Dacilor; dar care romani? Nepotii mei care sunt acum studenti la politehnica ,nu cunosc ca TRoienii Erau Traci,- de fapt nu stiu nimic despre Troia, nu-I intreseaza ca Alexandru macedon era trac, sau ca Eneia tracul a fomat latinitatea.Nu sunt interesati de Eminescu , Cosbuc,Goga sau Alecsandri. , nu asculta muzica romaneasca si si nu sin u sunt mandri de inventatorii romani.Pentru mine este o drama sa assist cum invazia globalizarii distruge neamul romanesc.Noroc ca mai sunt si altii care tin aprinsa faclia culturii noastre nationale.

Poate-ca asa se vad generatiile intre ele.Il citez pe Goga:

Caci uite ,vremurile acele,

De au fost amarnice si grele

Dar inimi drepe, credincioase,

Vin bun si Cantece frumoase

Erau pe vremurile acele

Pe semen Pronia cereasca

-Voind ca sa ma pedepseaca

Mi-a daruit pedeapsa –n zile

Din cantece azi n-ai ce-alege

Nici vinul nu e vin in lege

Nici inimi nu mai sunt ,nepoate.

Credinta mea este ca in diaspora,inconjurati de straini, romanii cata mai intens sa se identifice ca neam, si cauta mai adanc la radacinile traditiei lor.

Cred ca Danemarca este tara de unde trebuie sa pornim lupta pentru unitatea sufleteasca a urmasilor Daco-Getilor.Incep cu o remarca trista:

Am avut niste nepoti care erau studenti in Danemarca.I-am rugat sa se itereseze de Dani {Daci] si regale Dan, stramosii Danezilor, si despre Vikingi.[ tot stramosii lor.] Miau scris ca la muzeul din Copnehaga, li s-a raspuns ca nici n-au auzit de Dani, iar Vikingii erau un neam salbatic care trorizau Anglia.Se pare ca si acolo a patruns adanc globalizarea.Am impresia ca muzeografii Danezi au facut studiile medii in Anglia.

Redau mai pe scurt propunerile mele de abordare a descoperirii Dacilor.

In Danemarca au traitmai intai Dani, care erau Celtisi vorbeau limba Dacilor,ca si englezii din timpul regelui Arthur.In Walles, s-a gasit un document in care „Tatal Nostru”era aproape identic cu cel romanesc.Am citit pe internet ca niste doctori Romani din Tara Galilor, au invatat un dialectcare se mai vorbeste inca.Trebuie sa-I gasim .Ar trebui sa-l atragem in lupta pe printul Charls, care este print de Wlles,  si se pare ca s-a gasit ruda cu urmasii lui Vlad Tepes.

Vikingii, care au venit mai tarziu se pare caau preluat acolo religia lui Zamolxes., dar au trecut-o in limba lor, Germanica.De aici au ajuns in nord, Suedia si norvegia cu cultul lui Odin. Vikingii au infiintat orasele Upsala si Veiki Novgorod, de unde s-au extins si au format statul Chieveancare a durat pana la 1200 cand a fost distrus de Gihgis Han.

Noi trebuie sa pornim pe urmele veghii limbi vikinge, sa aflam de la sursa directa scrierile despre Zamolxes si religia Dacilor.Pana acum s-au facut numai supozitii asupra cartii lui Iordanes, ca Gotii erau Geti.Cand vorbim de memoria Getilor [ Dacilor]trebuie sa-I avem in vedere pe toti cei care mai stiu ca se trag din Geti cum ar fi populatiile din jurul Marii Negre,si asia pna la Populatia Ainu din Japonia,sau einu dn Taiwan cat si popoarele nordice care au folosit cultul lui Zamolxes. Aceasta multime de oameni, raspanditi in toata lumea, folosind diverse limbivor avea un nume comun „Urmasi ai Getilor.”Poate reusim sa descifram si limba Geta,si sa verificam ipoteza ca orice inscriptie poate fi tradusa folosind un algoritm care o reda in limba Traca

In concluzie,trebuie Infiintata o societate care sa se ocupe de limba si cultura Daco-Getilor’.

Sa ia fiinta un muzeu European , care sa cuprinda Columna Traiana,Tot ce stim despre imperiul lui Alexandru Cel Mare,inclusive Persopolis si Babilon,care poate va arata de unde vine numele de Roman.Danez, Olandez, sau German –[ Doici -= Daci]

Va exista mai ales o harta a lumii cu raspandirea urmasilor Getilor.Harta va figura pe internet,si pentru fiecare punct sesizat va fi trecut numele celui ce la pus in evidenta, sititlul de ” cavaler dac” obtinut pentru descoperirea lui.

Cand Aromanii vor vedea aceasta harta, fie ca se afla in Balcani ,sau oriunde in Europa sau Amarica, isi vor da seama ca sunt numar si putere,aducand la muzeu o troita in memoria genocidului de la Moscopole.

Sa amintim ca Mihai Eminescu a scris despre razboiul de independenta din 1877ca dupa pacea de la Berlin,Romania a devenit dependenta de puterile europene,deoarece Capitulatiile lui Stefan si Mircea,prevedeau independenta Romaniei, iar turcii isi respectau cuvantul asa cum se arata in Testamentul lui Stefan cel Mare.Turcii au respect ape romanii de dincolo de Dunare, mult mai mult decat statele Nationale care sau format.E timpul ca aromanii sa aiba scoli si biserici in limba lor.Pana atunci sa ne ingrijim ca fiecare roman sa aiba in casa un internet cu care sa comunice cu ai lui in limba lui.

Intara sa fie sprijinita cercetarea pesterilor care pot scunde tainite cu misterela Kogaionului si comorile Dacilor.

Trebuie sa colaboram cu toti cei care stiu ceva despre Daci, dar mai ales cu Vaticanul. Se pare ca Papa Ioan Paul II,care era Roman, sia mai multe despre aceste secrete, cand la vizita in Romanaa spus ca aici este „Gradina Maicii Domnului”adica raiul de care se vorbeste in misterele Kogaionului’.

Turistii veniti in Romania,cautand comorile lui Decebal, Se vor raspandiipe potecile catre Kogaion si vor putea bea un un vin Dacic din Cramele raspandite prin pesterile Carpatice.

In Romania sunt multi care se pricep la internet, cum zice snoava ca au spart codurile de la Pentagon.Sa folosim aceasta pricepere ca sa cautam scrieri in limba daca, scrieri despre Daci sau despre religia Zamolxiana.Aceasta armata de cercetatori va trece in revista toate bibliotecile existente, de unde vor scoate cuvintele cheiedespre limba romana si zeitatile dacice.Cele gasite intresantevor fi copiate si traduse.

Numai asa vom ajunge sa intelegem de unde venim si sa gandim incotro sa mergem.

Daca veti gasi ca cele relatate de mine pot deveni oportune va rog sa mi dati un mesaj cu comentariul de rigoare.Va anexez si lucrarile mele tinute la congresul de Dacologie , ” Regalian 2008″din Bucuresti.Daca oficialitatile locale sunt dispuse sa finanteze muzeul,pot oferi o piesa de atractie,O instalatie didactica care demonstreaza ca Teoria Relativitatii este o aberatie care se opune progresului .Daca cineva este interesat de aceasta problema , o pot trimite sau  voi veni sa o sustin personal.

Ing. D. Vochescu